+86-18767159271 (Cik Wu)
Rumah / Berita / Berita Syarikat / Industri Lateks Tianchen mempunyai cara kawalan air yang baik.

Berita Syarikat

Industri Lateks Tianchen mempunyai cara kawalan air yang baik.

Ia adalah untuk melihat cahaya matahari sekali pada musim sejuk, Zhejiang Tianchen Latex Co., Ltd., yang terletak di sebelah lebuh raya di Bandar Zhengjiawu, Pujiang, telah memulakan satu lagi hari yang sibuk. Di sudut kilang besar itu, ladang sayur-sayuran hijau yang subur membawa pelbagai jenis tenaga kepada suasana korporat yang pantas. Beberapa pekerja kafeteria korporat sedang membawa air untuk mengairi ladang sayur-sayuran, dan sayur-sayuran segar yang masak dipetik untuk hidangan lazat pada hari itu.

Apa yang tidak dijangka, air yang digunakan untuk mengairi sawah sayur berasal dari kumbahan yang telah dirawat di kawasan kilang. "Rasa sendiri air yang dirawat". Di sebalik keputusan berani itu adalah keyakinan syarikat yang mencukupi terhadap kapasiti rawatan kumbahan.

Pada Jun 2014, Zhejiang Tianchen Latex Industry Co., Ltd. berpindah dari kilang lama ke kilang baharu semasa, yang bukan sahaja mengubah lokasi tetapi juga mengubah falsafah perniagaan. "Sebagai sebuah perusahaan, kami mesti memberi tumpuan kepada jangka panjang dan bersedia untuk melabur dalam penggunaan teknologi rawatan kumbahan. Ini bukan sahaja bertanggungjawab kepada masyarakat, tetapi juga kepada pekerja perusahaan." Zhang Hongqiang memutuskan untuk menghapuskan peralatan rawatan kumbahan usang yang telah beroperasi selama lebih sepuluh tahun, untuk meningkatkan tahap automasi dengan "sehenti".

Oleh itu, kepada piawaian pelepasan kumbahan komprehensif tiga peringkat kebangsaan, syarikat itu melabur lebih daripada 10 juta yuan untuk membina sistem rawatan kumbahan yang mengintegrasikan kolam pengumpulan, kolam pengawal selia, tujuh kolam tindak balas, tangki pemendapan dan kolam biokimia. Pada masa lalu, ia perlu menyediakan tangga untuk pembersihan manual kumbahan, kini "tugas kotor" ini boleh dihantar ke mesin untuk pemprosesan automatik.

Walau bagaimanapun, keputusan berani untuk membelanjakan berpuluh-puluh juta dolar untuk rawatan harian kumbahan di perusahaan sudah pasti secara langsung meningkatkan tekanan ke atas pengeluaran dan operasi Industri Lateks Tianchen. Kontroversi itu tidak bertahan terlalu lama, dan keputusan yang luar biasa dengan cepat menguatkan keyakinan pihak pengurusan syarikat. Selepas lapisan rawatan, dua penunjuk utama COD dan nitrogen ammonia masing-masing turun di bawah 70Mg/L dan 10Mg/L, jauh di bawah 500Mg/L dan 35Mg/L yang ditetapkan dalam piawaian pelepasan kumbahan negara peringkat ketiga. Lebih penting lagi, syarikat mengeluarkan 10 tan kumbahan sepanjang hari pada peringkat ini, dan keseluruhan sistem sudah boleh menahan kapasiti rawatan kumbahan sebanyak 320 tan sehari. Ruang rizab yang luas membolehkan syarikat menumpukan perhatian kepada peningkatan kuantiti dan kualiti produk. Anda juga tidak perlu risau tentang tekanan rawatan kumbahan yang disebabkan oleh pengembangan skala seperti pada masa lalu.